Общественополезен труд за тези, които горят боклуци и така замърсяват

...
Общественополезен труд за тези, които горят боклуци и така замърсяват
Коментари Харесай

ГЕРБ скоростно криминализира горенето на боклук, за наказание ще се чистят градинки

Общественополезен труд за тези, които горят отпадъци и по този начин замърсяват въздуха - това ще предложат от ГЕРБ като нова мярка в Наказателния кодекс (НК). Това е споделил ръководителят на парламентарната правна комисия Данаил Кирилов, оповестява в. " 24 часа ".
Съгласно желанието, всеки, който гори отпадъци - най-много гуми, пластмаси, ще би трябвало за период от 20-30 дни да чисти градинки и паркове. За да бъде признато наказването във допустимо най-кратък период, се употребява фактът, че сега Наказателен кодекс е отворен на 3 места по напълно други мотиви, в това число за подсилването на наказванията при случаи на домашно принуждение. Така действително текстът за замърсяването на въздуха ще може да влезе напряко на второ четене и да бъде признат скоростно.
Според Кирилов пробацията още не се употребява за замърсяване на въздуха и водите, а се постановат единствено санкции и наказателни постановления, само че това не е задоволително. И в този момент съществува член 352 от Наказателен кодекс като обща наредба - който замърсява водите, въздуха и заплашва живота и здравето на хората, се санкционира със затвор от 1 до 5 година и санкция от 5000 до 30 000 лева Проблемът обаче е, че от малоимотните жители, които живеят при тежки условия, каквото и административно наказване да им се наложи, няма какво да им се вземе, изясни Кирилов.
Искането за криминализиране на нерегламентираното горене на боклуци е на столичния кмет Йорданка Фандъкова, която преди 2 седмици прати писмо до правната комисия в Народно събрание по въпроса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР