Общественополезен труд за хора, които не могат да си платят

...
Общественополезен труд за хора, които не могат да си платят
Коментари Харесай

Предлагат замяна на глоби с общественополезен труд


Общественополезен труд за хора, които не могат да си платят санкциите, наложени им за разнообразни прегрешения от Обина или страна – такова предложение е отправило БОЛКОР до държавното управление. Този труд може да се показва в най-различни действия - почистване на улици и градинки, лечебни заведения или детски градини. Правосъдният министър Екатерина Захариева към този момент е поискала работна група, която да трансформира предлагането в законови промени.

Очаква се новата мярка да засегне най-много ромите, които най-често не могат да си платят санкциите. Идеята е отработване на санкцията да се постанова, в случай че тя не е платена в период. В закона ще би трябвало да се посочи и оптималният брой часове за отработване на глобите.

От БОРКОР проучват, че размерът на санкциите е една от главните недостатъци на системата на административните санкции у нас. Проблемът е, че размерите на глобите не са съобразени едни с други, а някои пък са пренесени непосредствено от европейското законодателство. Затова и санкциите у нас са от 10 лева до 10 млн. лева

Експертите са разкрили доста несъответстващи наказания за нарушавания на Закона за железопътния превоз. Така да вземем за пример, санкцията за стартиране на път на рисков вагон или локомотив, е от 100 до 400 лева Ако ватман обаче мине на алено или провокира злополука, наказването е до 500 лева, написа dnes.bg.

Огромните наказания от по няколко милиона лв. пък се дължали на безусловно преместване на европейски наставления в българските закони. Те обаче не работели, тъй като хората предложили на наказващия ги служител да му платят рушвет, твърди отчетът на БОРКОР. Според специалистите на центъра оптималният размер на санкциите не би трябвало да е повече от 10 пъти от най-ниския, с цел да бъдат ефикасни./ trafficnews.bg

Важно! Това дълго време никой не ни го е казвал, а е толкоз значимо! Никога не носете облекла, които са били..

Влез и виж!



Влез в този момент в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои другари във "Фейсбук " -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

https://www.facebook.com/groups/157731821468957/



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР