Обществено обсъждане за съдбата на средствата от пробива на Водната

...
Обществено обсъждане за съдбата на средствата от пробива на Водната
Коментари Харесай

Обсъждат пренасочването на парите от пробива на Водната палата към зоопарка и Дондуковата градина

Обществено разискване за ориста на средствата от пробива на Водната палата ще се организира през днешния ден в залата на Общински съвет. Сумата от 9,5 млн. лв. бе отпусната от Фонда за устойчиви градове на Община Пловдив  за кръстовището на две равнища, само че локалният парламент се отхвърли от този план. Така концепцията на градските управляващи е нисколихвения заем да бъде пренасочен за реконструкцията и модернизацията на зоологическата градина, както и за преобразяването на Дондуковата градина. 
Прочетете още
Двата плана ще се финансират посредством взимане на дълготраен дълг, като оптималният размер, който Община Пловдив има желание да поеме е в размер до 9 500 000 лева Заемът ще бъде погасяват посредством лични бюджетни средства.

Общественото разискване ще се организира на 11 януари 2023 година от 10 часа в залата на Общински съвет Пловдив. По време на него ще бъдат показани в резюме актуалните планове за двата обекта и ще бъдат изслушани специалисти и жители, които могат да дадат свои оферти по тях.

Първият план за реорганизация и рационализация на зоокъта е с индикативна стойност от 5,7 млн. лв. и цели най-накрая зоологическата градина да стартира да действа. Парите ще дойдат напълно от новия дълг към Фонда за устойчиви градове.

Вторият план за реорганизация на Дондукова градина цели паркът да бъде озеленен, алеите да бъдат актуализирани и пространството да бъде благоустроено. За задачата са заложени 4,5 млн лева, като 3,8 млн. ще са от дълга, а останалите 700 000 лева от лични бюджетни средства и/или средства от държавния бюджет.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР