Обществено обсъждане във връзка с предложенията за промени в Конституцията

...
Обществено обсъждане във връзка с предложенията за промени в Конституцията
Коментари Харесай

Конституционната комисия решава за Инспектората на ВСС и индивидуалната жалба

Обществено разискване по отношение на предложенията за промени в Конституцията се организира на съвещание на конституционната комисия на Народното събрание.

" Заседанието на конституционната комисия е с ясно разгласен дневен ред. Днес ще дебатираме въпросите за разширението на достъпа до конституционно правораздаване и за инспектората към Висшия правосъден съвет. Мисля, че извънредно значими тематики за правораздаването. На този стадий на тематика Конституция нито една от политическите сили, които поддържа импортирания законопроект, не е отстъпило от своята позиция, от твоята поддръжка ", това изясни преди съвещанието Надежда Йорданова от ПП-ДБ.

Това е последното публично разискване преди второто гласоподаване на първо четене, което чакаме да се случи в петък, уточни ръководителят на комисията Радомир Чолаков във връзка със законопроекта за промени в Конституцията.

На 6 октомври планът за промени в Конституцията бе подсилен на първо гласоподаване в пленарната зала от 161 народни представители. „ Против “ бяха - 57 депутати, нямаше въздържали се.

Днес представители на правосъдната власт и научната сфера ще обсъдят предложенията за промени, които се отнасят до Инспектората на Висш съдебен съвет и въвеждането на самостоятелната конституционна тъжба.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР