Обществено обсъждане на проект на Наредба за специфични изисквания към

...
Обществено обсъждане на проект на Наредба за специфични изисквания към
Коментари Харесай

Във Видин въвеждат изисквания за облика на градските пространства

Обществено разискване на план на Наредба за характерни условия към образа на градските пространства , постройките и архитектурните ансамбли на територията на град Видин бе извършено през днешния ден в залата на Общински съвет. Срещата с жители се прави преди планът да бъде импортиран за разглеждане от локалния парламент .

В залата през днешния ден участваха заместник-кметът по устройство на територията и развиване на инфраструктурата Светослав Скорчев и други представители на Община Видин. Той разясни, че характерните условия за обособените съставни елементи на градската среда и техните детайли са посочени в техническите условия и са разказани в приложения.

„ Става дума за пешеходните и комерсиалните улици в града, цветовото фасадно оформление на постройките в жилищните комплекси, включително и на номерата им. Въведени са и условия за обезпечаване координация при полагане и създаване на обособените подземни улични мрежи и уреди, както и за съгласуване на подземното с надземното улично строителство при създаване на обекти на общите мрежи и уреди на техническата инфраструктура и присъединителните проводи за градежите “ , съобщи Светослав Скорчев.

В Наредбата намират място и техническите критерии за създаване на огради , слагане на рекламно-информационни детайли и преместваеми обекти. Всеки видински квартал ще е с обособена цветова гама на постройките . Целта е основаване на хармонична и естетична визия на другите градски зони.

„ Основният план на Наредбата е да има поредност и плануване на дейностите, които ще се реализират в цялата инфраструктура във Видин. Всичко ще се реализира по график. Дружествата, предоставящи комунални услуги, които имат предпочитание да осъществят някаква ремонтна активност, ще би трябвало да заявят това си желание в Общината, с цел да може всяка една активност да се планува “ , обясни Денислав Стаменов, старши специалист „ Улична и пътна мрежа “.

На публичното разискване участваха дребен брой жители, които зададоха своите въпроси и се включиха в разискванията за новата Наредба.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР