Обществено недоволство в Република Северна Македония срещу представителя на страната

...
Обществено недоволство в Република Северна Македония срещу представителя на страната
Коментари Харесай

Защо се стигна до скандал с участника от РС Македония в Евровизия

Обществено неодобрение в Република Северна Македония против представителя на страната в състезанието " Евровизия " Васил Гарванлиев, откакто стана ясно, че той има и българско поданство, а в клипа на песента му се видя пано с цветовете на българския трикольор. От западната ни съседка обявиха, че ще преразгледат присъединяване му в интернационалния конкурс, а жители проведоха петиция за отстраняването му. Темата за абсурда в " Денят стартира "
разясниха публицистите Елена Розберг и Александър Митев.

За мен това е едно театро без никакво съображение, защото нещата са много скалъпени и наподобяват неубедителни, просто мотив да се развихри една пиар акция, счита Елена Розберг. Тя изясни, че Васил Гарванлиев е оперен артист с доста хубав глас и извънреден диапазон.

Да си разреши една страна да се лиши от подобен огромен гений, за мен има някакви странични подбуди, безапелационна е Розберг.

Тази петиция единствено за няколко часа събра към 16 000 гласа, изясни Александър Митев.

Македонските медии премълчаха обстоятелството, че арт инсталацията с цветовете на българския трикольор е била подредена по този начин от 5 години, т.е. сътвори се чувство, че тя е била подредена особено за клипа, добави журналистът.

В изявлението в обществените мрежи изпълнителят споделя, че има български паспорт и че баба му е от Струмица. Това изявление е било факт в мрежата от предходната година, преди той да бъде определен за участник в " Евровизия ", сподели още Елена Розберг.

Остава едно неприятно възприятие след такова отношение към един актьор и към конкурс като " Евровизия ", който няма нищо общо с политиката, добави тя.

Абсолютно безпредметно е унижението и цялата тази хейт акция против изпълнителя. Аз съм сигурна, че той ще отиде на " Евровизия ", защото към този момент се надигна вълна в негова отбрана, счита Розберг.

Според Александър Митев, макар че състезанието е песенен, политиката въздейства даже при гласуването, просто е неизменима част от него.

Относно българското присъединяване в " Евровизия " - песента на Виктория Георгиева и двамата публицисти считат, че имаме една от най-силните песни, безпроблемно ще сме на край.

Просто тематиката, персонално съгласно мен, е малко тежка, може би не е супер подобаваща за състезанието, само че аз съм сигурен, че ще се представим добре, разяснява Александър Митев.

В момента има изявени два любимеца - Малта и Швейцария, като забавното е, че в Малта има българска връзка - певицата Дестъни преди години в София завоюва детската " Евровизия ", тъй че може да се каже, че кариерата й е тръгнала от България, разяснява Розберг.

За песента на Виктория тя сподели, че към този момент има въпроси за какво е баладична.

Като музикален публицист мога да кажа, че това е един прелестен контрапункт против песни като шведската и италианската, които са доста мощни представители и в случай че тя се падне сред две такива песни, ще засияе като безценен камък.

Виктория към този момент е фаворитка на " Евровизия " и общността, добави Митев.

Вижте диалога с двамата публицисти във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР