Обществено недоволство се надига у гражданите на варненския квартал Чайка.

...
Обществено недоволство се надига у гражданите на варненския квартал Чайка.
Коментари Харесай

Тука има, тука няма: Къде ще паркират във варненския квартал Чайка?

Обществено неодобрение се надига у жителите на варненския квартал " Чайка ". Причината е " Зелената зона ", поради която се " топят " паркоместата. Жителите се усещат ощетени от осъществяването на плана. Какво споделят хората?

" Драстично понижават местата. Пред нашия блок са със седем по-малко ".

Жители на квартала насочиха пред камерата на Българска национална телевизия своите въпроси към кмета, от който желаеха отговори в понеделник в 17:00 часа.



" Къде ще се движат децата, къде ще се движат майките, къде ще са пешеходните пътеки? ".

Поискаха и финансова проверка на синята зона, тъй като по думите на неудовлетворен жител " там вместо 100 са продадени 190% от местата ". Друг варненец сподели, че заради застрояването в квартала, хората са принудени да паркират паралелно на улицата.

" Вследствие на " зелената зона " в целия квартал се сложиха знаци " неразрешено паркирането ". Но на всички места има паркирали коли, просто тъй като няма задоволително паркоместа ".



Допълни, че жителите на варненския квартал, хем ще си заплащат годишния абонамент за паркиране, хем няма да има къде да паркират.

От община Варна показаха, че е изработен план, който е пред довеждане докрай.

" Възможността за контролиране на процеса е построяването на буферни паркинги. Другата опция е да се усвояват зелени площи, което би ощетило обитаването на този зелен квартал " Чайка " ", сподели зам.-кметът Пламен Кипитов.

В понеделник ще има публично разискване в община Варна, на което всички поданици са поканени, с цел да изразят своето мнение.

Вижте повече в директното включване на Деян Михайлов


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР