Обществено напрежение цари в Сливен заради ликвидацията на Центъра за

...
Обществено напрежение цари в Сливен заради ликвидацията на Центъра за
Коментари Харесай

Бум на сифилис в Сливенска област

Обществено напрежение царува в Сливен поради ликвидацията на Центъра за кожно-венерически болести. Аргументите на общината за закриването му са финансови, само че въпреки това медицинските доводи на лекарите експерти са тревожни – статистиката подрежда 90-хилядния Сливен на второ място в страната след 2-милионна София по заболяемост от сифилис.

Кметът Стефан Радев предлага кожният център да бъде премахнат. Идеята е центърът да стане поделение в регионалната болница, а до момента в който тече процедурата по ликвидацията му, тя да заплаща наем за активите му.

Към момента 111 са случаите на сифилис, които се водят на диспансерен доклад. 34 са новорегистрираните до началото на август, има и две деца с присъщ сифилис, които към момента не са диспансеризирази. Наскоро, не за първи път, е намерено и 3-годишно със заразни форми на заболяването.

По оценка на здравното министерство кожният център е неповторимо здравно заведение за Сливенска област. Заболяванията на кожата и на подкожната тъкан в района са на четвърто място след онкологичните болести, инфарктите и инсултите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР