Общественият транспорт днес отново силно е нарушен във Франция. Страната

...
Общественият транспорт днес отново силно е нарушен във Франция. Страната
Коментари Харесай

Франция е обхваната за шести пореден ден от стачка срещу пенсионната реформа

Общественият превоз през днешния ден още веднъж мощно е нарушен във Франция. Страната е обхваната за шести следващ ден от стачка против пенсионната промяна. Противниците на плана на президента Еманюел Макрон желаят да окажат оптимален напън преди оповестяването на окончателния му вид, който ще бъде показан от държавното управление, съобщи " Франс прес ".

Най-силно засегнатите от стачката на транспортните служащи, почнала още в четвъртък предходната седмица, са жителите на парижкия регион. Девет линии на метрото в Париж през днешния ден остават изцяло затворени, а единствено една четвърт от рейсовете ще се движат по маршрутите си. Основната причина е, че редица депа остават блокирани от стачкуващи.

Удължаването на стачката ще продължи минимум до на следващия ден, а в някои браншове и до петък.

" Седмицата е умряла ", обобщи Тиери Бабек от Националния съюз на самостоятелните синдикати, който има най-вече членове в компанията оператор на метрото във френската столица.

Стачка на авиодиспечерите принуди " Ер Франс " (Air France) да анулира 25 на 100 от вътрешните си полети и 10 на 100 от полетите на междинни дистанции.

За френските железници, които ръководят 20 % от високоскоростните влакове, седмицата ще бъде сложна, отбелязва Агенция Франс Прес, базирайки се на изказване на компанията оператор Ес Ен Се Еф (SNCF).

Очаква се през днешния ден да стачкуват към 12.5 на 100 от учителите в цялата страна и 35 на 100 в Париж, съгласно данни на министерството на образованието.

Макрон желае да размени сегашната пенсионна система, която включва над 40 обособени пенсионни проекта и всеки от тях предусещащ разнообразни облаги, с една единна система, основаваща се на точки, при която всяко евро се регистрира и при която всеки пенсионер има равни права, прецизира " Ройтерс ".

При крах на промяната Франция ще има бюджетен недостиг от близо 17 милиарда евро или 0.7 на 100 от брутния вътрешен артикул към 2025 година, предвижда самостоятелна комисия, занимаваща се с проблемите на пенсионната система, отбелязва " Ройтерс ". /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР