Общественият съвет към ЦИК призовава за сформиране на Борд за

...
Общественият съвет към ЦИК призовава за сформиране на Борд за
Коментари Харесай

Борд за прозрачни избори иска Общественият съвет към ЦИК

Общественият съвет към ЦИК приканва за съставяне на Борд за транспарантни избори. Той е отправил предлагането си до президента и министър-председателя на фона на наближаващите четвърти подред предварителни избори при ръководство на служебно държавно управление и в условия на остро политическо опълчване.

От Обществения съвет прецизират, че главната цел на този Борд ще е да подкрепи премиера и служебното държавно управление в осигуряване на оптималната бистрота на подготовката на изборите и за последователно възвръщане на доверието в процеса.

Консултативният орган ще спомага посредством своите рекомендации на виновните институции.

Предлага се в работата на Гражданския ръб да бъдат включени на непринуден принцип и по покана на държавното управление представители на организации - самостоятелни наблюдаващи на предишни избори, както и специалисти в персонално качество.

От Обществения съвет към ЦИК желаят също служебният министър председател да привиква съвещанията с дневен ред, избран взаимно с участниците, на които да бъдат канени представители на всички виновни институции - ЦИК, Министерство на вътрешните работи, Министерство на външните работи, Групово дело " ГРАО ", Съвет за електронни медии и " Информационно обслужване ". Заседанията би трябвало да са обществени - разискванията да се излъчват онлайн през уеб страницата на държавното управление.

Те упорстват Бордът да се образува и да стартира своята работа колкото се може по-скоро и показват, " е практиката за основаване на Граждански ръб към Министерския съвет не е нова. В предходни негови формати са взели участие неправителствени организации - наблюдаващи на избори, както и специалисти с български и интернационален опит.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР