Общественият интерес в момента не е да се вдига 20%

...
Общественият интерес в момента не е да се вдига 20%
Коментари Харесай

Сидеров: Петима от КЕВР саботират правителството

Общественият интерес сега не е да се подвига 20% водата, какъвто е казусът в Ямбол да вземем за пример. Аз ще направя всичко допустимо това да не се случи. Така водачът на "Атака " Волен Сидеров разяснява пред Нова тв повишаването на водата и отражението на този факт върху публичните настройки.
„ Петима от членовете на комисията са от партии, които са срещу ръководството. Те са в положение да саботират държавното управление. И го вършат. Какво ще ни кажат хората след три месеца: „ Защо дойдохте на власт, а се подвига цената на всичко “, разяснява той.
„ КЕВР утвърждава покачването на цените и от 1 януари в някои градове цената се подвигна много съществено – 20%. Това е прекомерно доста. Настоявам това покачване да не се случи. Ако се наложи, може да се създадат и законодателни промени. Тази комисия се оказа толкоз самостоятелна, че никой не може да й въздейства. Не би трябвало да е толкоз самостоятелна. Не би трябвало да е в подобен състав – 9 души, пет от които са от партии, които са срещу настоящето управление”, сподели още водачът на „ Атака” пред Нова телевизия.
Според него хората в комисията са „ с политически пристрастия и политически виждания”.
„ Хора като Светла Тодорова и ръководителят на Комисията Иван Иванов са тъкмо такива. Тази Светла Тодорова, която е сякаш специалист, преди време се изрече политически, че съжалява, че партия „ Атака “ е влезнала в държавното управление. А изрече й пристигна, тъй като преди време точно ние протестирахме пред прозорците й поради следващото нарастване на цените “, съобщи Сидеров.
На въпрос за какво по този начин остро скочи против съдружните си сътрудници по отношение на приходите на хората и "пързалките и шейничките " за Пирин, Сидеров отговори: "Това не е нито офанзива, нито нахлуване. Това е припомняне. Длъжен съм да го кажа поради хората, които ни направиха трета политическа мощ. Има недоволни гласове и защото аз съм индивидът, който идеологически е движил групировката, те се обръщат към мен ".
"Времето на съдружното ни наличие в Народното събрание не е толкоз огромно... Но цялостен месец страната да се занимава с Банско... Всички вести започваха с това кой е срещу и кой е за. Не считам, че това е настоящият въпрос, с който би трябвало да се занимава страната ", означи водачът на "Атака ".
Той разяснява още, че с съдружните си сътрудници Красимир Каракачанов и Валери Симеонов нямат крайни различия по основни въпроси. Според Сидеров - всеки има право на своята позиция, в това число и тази за втория въжен превоз в Банско: "Валери Симеонов е човек доста деятелен, деятелен. Като се захване с нещо, той го прави. И като се е захванал с този въпрос, той сякаш се вторачва прекомерно доста. Има и други територии, на които ние би трябвало да действаме... Защо не приказваме за златните концесии, да вземем за пример? Аз приказвам за това от години в Народното събрание ".
"Коалицията е компромис, доколкото може да движи нещо напред, да движи страната ни напред. Моят мироглед, че Турция не може да бъде в Европейски Съюз, остава. Моят мироглед за тракийските парцели остава. Това, което мисли министър председателят Борисов, е негово право. Българският народ е избрал тази партия и този водач на партия, който има такава политика по отношение на Турция. В този смисъл аз се оказвам малцинство. Но ние работим с партия ГЕРБ, тъй като в такава обстановка аз мога да направя нещо за моите гласоподаватели - като съдружен сътрудник, а не като съпротива. Съгласието да бъда в коалиция с партията, с която имам разлики по много въпроси, е с цел да мога да свърша нещо ", съобщи Волен Сидеров.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР