Общественият газов доставчик Булгаргаз“ търси адвокатска кантора, която да извърши

...
Общественият газов доставчик Булгаргаз“ търси адвокатска кантора, която да извърши
Коментари Харесай

„Булгаргаз“ ще анализира възможностите за арбитраж с „Газпром“

Общественият газов снабдител „ Булгаргаз “ търси адвокатска адвокатска фирма, която да извърши изследване и разбор на опциите за завеждане на арбитражно дело против съветския газов колос „ Газпром “ по отношение на прекъсването на газа в края на април. Това излиза наяве от писмен отговор от служебния министър на енергетиката Росен Христов на парламентарен въпрос.

Министърът показва, че адвокатското сдружение „ Бузева и сътрудници “ е направил разбор на документите и кореспонденцията сред „ Булгаргаз “ и „ Газпром “ с оглед допустимо арбитражно дело. Българската адвокатска фирма показва, че въз основа на документите, с които разполага, е налице отклоняване от естественото осъществяване на контракта за доставка.

На база на нейните изводи „ Булгаргаз “ е подхванало дейности за отправяне на запитвания до интернационалните правни адвокатски фирми, които разполагат с опит в интернационалния търговски арбитраж.

Въз основа на получената информация „ Булгаргаз “ ще предприеме следващи дейности за избор на адвокатска фирма, която да изготви юридически разбор и мнение по отношение на вероятно бъдещо арбитражно дело, както и да се проучат финансовите параметри и други условия за реализиране на процесуално посланичество от вероятно арбитражно дело в Париж.

Министърът добавя, че „ Булгаргаз “ е траяло да извършва отговорностите си за заплащане до закриването на банковата сметка на „ Газпром “, част от контракта.

Международните консултанти ще следва да оценят дали „ Булгаргаз “ има учредения за иницииране на арбитраж против „ Газпром “, както и да предложат цялостна тактика за възможен предстоящ арбитраж.

„ Булгаргаз “ ще бъде квалифициран и за хипотезата, в която „ Газпром “ завежда арбитражно дело против българското сдружение.

От консултантите се чака да дадат рекомендации и за изцяло държание, което „ Булгаргаз “ да схване по отношение на „ Газпром “ отсега нататък.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинарбитраж трибунал арбитражи арбитражно дело Булгаргаз Газпром ПоследниНай-четениЕнергетика 16 „ Булгаргаз “ ще проучва опциите за арбитраж с „ Газпром “ Политика 108 Русия може да свие производството на нефт Политика 448 Парламентът дефинитивно утвърди оръжията за Украйна Бюджет и финанси 296 Еврото е късмет за повече вложения в България и стесняване на сивата стопанска система Крипто 14134 Забравете за криптозимата, идва „ кървава баня “ за биткойн Бюджет и финанси 7324 Българска социалистическа партия желае внезапно повдигане на оптималния застрахователен приход Компании 7032 Nexo напуща Съединените щати Бюджет и финанси 5754 „ Напълно безумно “: Бизнесът жигосах повдигането на МРЗ и оптималния предел Всички вести
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР