Обществените сгради в Германия ще станат по-хладни, а улиците -

...
Обществените сгради в Германия ще станат по-хладни, а улиците -
Коментари Харесай

На по-хладно и по-тъмно германците ще пестят газ през зимата

Обществените здания в Германия ще станат по-хладни, а улиците - по-тъмни тази зима според енергоспестяващите ограничения, утвърдени от държавното управление в сряда, заяви Ройтерс. Те са част от напъните за отбрана на националните газови запаси, с цел да се компенсират понижените доставки от Русия.

Мерките ще понижат потреблението с към 2%, откакто внезапното ограничение на съветските доставки сложи в усложнение немската стопанска система, която е мощно подвластна от съветския импорт.

От 1 септември публичните здания - като се изключи обществени заведения като лечебни заведения, ще се отопляват до най-много 19 градуса по Целзий, като отоплението може да бъде изключено напълно в коридорите и фоайетата.

Зданията и паметниците към този момент няма да бъдат осветени за чисто естетически цели и на компаниите може да бъде неразрешено да поддържат витрините си осветени през нощта. Предвижда се и възбрана за отопление на частни басейни.

" Като цяло ограниченията пестят сила. Но не до степен, в която можем да кажем: " да, става ", сподели министърът на стопанската система Робeрт Хабек след съвещанието на правителсвото.

Ограниченията биха могли да спестят общо към 10.8 милиарда евро на семействата, бизнеса и на обществения бранш през идващите две години.

" Газпром " понижи газовите потоци за Германия през газопровода " Северен поток 1 " през юли до под 20% от потенциала, базирайки се на механически проблеми. Берлин назова този ход политически стимулиран предвид на глобите на Европа против Русия поради нейното навлизане в Украйна.

Наред с новите ограничения за икономисване на сила, Германия също работи за построяването на два терминала за полутечен природен газ на брега на Северно море, с цел да помогне за увеличение на съхранението на газ за зимните месеци.

Междувременно Европейската комисия предложи, като страните лимитират разходвания природен газ с 15% през идващите две години. Ако проектът бъде признат, всяка обособена страна би трябвало да вкара ограничения за икономисване на сила.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР