Обществените паркинги на улиците Баба Неделя и Шандор Петьофи при

...
Обществените паркинги на улиците Баба Неделя и Шандор Петьофи при
Коментари Харесай

Закриват паркингите при НДК заради европредседателството

Обществените паркинги на улиците " Баба Неделя " и " Шандор Петьофи " при Националния замък на културата ще бъдат затворени за шест месеца от 1 януари следващата година, поради европредседателството на България. Това взеха решение столичните общински съветници на днешното си съвещание. Ето аргументите.

Паркингите на улиците " Баба Неделя " и " Шандор Петьофи " при Националния замък на културата ще бъдат затворени от 1 януари следващата година, когато стартира европредседателството на страната ни. Това взеха решение общинските съветници на днешното си съвещание.

Двата паркинга са благосъстоятелност на Центъра за градска подвижност. Заради председателството те ще бъдат налични единствено за формалните лица до 30 юни следващата година.
Зафир Зарков, общински консултант: Това се постанова с организацията на дейностите и събитията, които ще се организират около европредседателството, въпреки това е и като периметър за сигурност, който е бил нужен да бъде самостоятелен към тези здания, които интензивно ще бъдат употребявани.
Според столичани тази смяна ще аргументи много неудобства на водачите.
Станимир Петров: Обикалям от 20 мин. и няма къде да се паркира. Така че за мен е по-добре да има подобен вид паркинги и да не се закриват.
Промени няма да има и във връзка с транспортното обслужване в региона.
Евгени Крусев, зам.-кмет по превоз в Столичната община: Всички трамвайни, тролейбусни и метролинии ще извършват своята транспортна задача обикновено.
За гарантиране сигурността на делегациите ще бъдат обособени контролни пунктове. Движението ще бъде спирано единствено при прекосяването на формалните лица.
Евгени Крусев, зам.-кмет по превоз в Столичната община: Да, усложнения ще има, не да няма, да бъде сигурно.
Зам.-кметът сподели още, че ще бъдат издадени и безвъзмездни карти за градския превоз на доброволците по време на председателството.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР