Обществените нагласи за борба с корупцията са големи и се

...
Обществените нагласи за борба с корупцията са големи и се
Коментари Харесай

Душана Здравкова: Бойко Рашков е висока топка, доказал се в много области. Винаги е бил неудобен за властващите

" Обществените настройки за битка с корупцията са огромни и се чакат резултати. Само закон или единствено комисия не могат да свършат сами работата. Закон или комисия са сериозен опит да се свърши това, което прокуратурата не прави. Прокуратурата е бухалката, която се употребява изборно - има доста сигнали, по които не се реагира. КПКОНПИ не може да запълни всичко, което прокуратурата не прави ".
Това сподели пред БНР Душана Здравкова, някогашен арбитър, цивилен деятел, някогашен народен представител от ГЕРБ.

И добави, че сериозна глава в проектозакона е новият метод, по който се уреждат сигналите, " защото доста сигнали отлежават и нищо не се подхваща ".

" Би трябвало да се разяснява напълно философията на проектозакона. И експертите, и политиците да дефинират какви резултати чакат ".

В предаването " 12+3 " Здравкова акцентира, че противодействието на корупцията би трябвало да е всекидневно и да бъде задача за всяка партия, защото " това е уродливо събитие ":

" Защо някои партии се опасяват. Защо? Бойко Рашков е висока топка, ослепителен експерт, потвърдил се в доста области. Той постоянно е бил неуместен за властващите ".

За нея гражданският напън е от огромно значение при битката против корупцията - да се подават сигнали, да се следи пътят на парите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР