Обществените и частни сгради с над 200 места за паркиране

...
Обществените и частни сгради с над 200 места за паркиране
Коментари Харесай

Сградите с над 200 паркоместа ще проучват натоварването и трафика по улиците

Обществените и частни здания с над 200 места за паркиране и гариране ще са длъжни да извършат транспортно изследване за натоварване на уличната мрежа и градската среда от трафик, подбуден поради построяването им. Това планува план на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за обмисляне и планиране на комуникационно-транспортната система на урбанизираните територии, оповестена за публично разискване от Министерството на районното развиване и благоустройството.

Целта е да се изследва спомагателното натоварване на уличната мрежа и градската среда от трафика, който ще се притегли в даден регион от построяването на нови обекти, за които са планувани повече от 200 паркоместа. Освен за нови, задължението ще важи и при надстрояване, продължение и смяна на предназначението на съществуващи здания, които биха довели до основаване на повече от 200 места за паркиране и ще натовари доста уличната мрежа и градската среда.

Наредбата има за цел да регламентира комфорта на жителите с въвеждането на механизъм за авансово транспортно изследване, което ще се взема поради от органа, способен да утвърди капиталовия план. Общинските препоръки в общините ще могат да разработят условия за установяване на обсега и наличието на изследването за нови обекти с нужни или планувани повече от 200 места за паркиране и гариране.

Започналите до влизане в действие на наредбата производства по координиране и одобрение на капиталови планове и издаване на позволения за градеж се довършват по реда на тази разпоредба. За стартирано произвеждане по координиране и одобрение на капиталов план и издаване на позволение за градеж се счита внасянето на капиталовия план за координиране и одобрение от способния орган.

Наредбата и претекстовете към нея са оповестени на интернет страницата на Министерството на районното развиване и благоустройството и в Портала за публични съвещания. Заинтересованите лица могат да изразят мненията си в 14-дневен период.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР