Обществената поръчка за ремонт на подлеза под Централна поща на

...
Обществената поръчка за ремонт на подлеза под Централна поща на
Коментари Харесай

Няма пари за подлеза на Гладстон

Обществената поръчка за ремонт на подлеза под Централна поща на ул. „ Гладстон” е прекъсната, стана ясно през вчерашния ден. Процедурата беше оповестена от община Пловдив на 19 май на стойност 5 830 335 лв. без Данък добавена стойност. Парите бяха гласувани от градския бюджет в Общинския съвет през март. Тогава кметът Иван Тотев изясни, че оборудването е в извънредно неприятно положение, реконструкцията му не търпи отсрочване и средствата в размер на 7 млн. лв. с Данък добавена стойност ще се усвояват в три бюджетни години.

Ремонтът трябваше да стартира още тази година с 500 000 лв.. За 2018-а администрацията беше възнамерявала 5 млн. лв., за 2019-а - 1,5 милиона.

„ В бюджета нямаме 7 млн. лв., по тази причина ще пуснем нова поръчка, само че към този момент не за целия подлез, а за частта, която попада под пл. „ Централен”, изясни Иван Тотев. Останалите строително-монтажни работи под бул. „ Цар Борис III Обединител” ще се извършват по-нататък, сподели градоначалникът, без да посочи по кое време.

Техническото положение на подлезите и мостове в Пловдив беше обследвано след нещастието в тунел „ Ечемишка” на автомагистрала „ Хемус”, при която корозиралата греда на осветлението се е срутила върху преминаващата кола. От жестокия удар на място почина жена.

Експертите откриха тогава, че хидроизолацията на транспортното оборудване е нарушена, по стените непрекъснато се стича вода, течовете основават риск за електрическата апаратура, части мазилка и бетон падат върху тротоара, арматурата е почнала да корозира. В подлеза има две автобусни спирки, само че пасажерите заобикалят да се качват от тях, тъй като е мрачно и неугледно. Половината от лампите не светят, стените са нашарени с графити, тротоарните плочки са изкъртени, от горната страна висят кабели.

Обществената поръчка, оповестена от общината, включваше три уреди - на бул. „ Цар Борис III Обединител” над бул. „ Кн. Мария-Луиза”, пред Централна поща и на ул. „ Гладстон”. Четирима претенденти бяха подали предложения - ДЗЗД „ АПП Пловдив 2017” с водещ съучастник " Пътища Пловдив " АД и сътрудник " Агромах " ЕООД, ДЗЗД „ Проект Д - 2000”, в който вземат участие " Драгиев и Ко " и " ИСА - 2000 ", ДЗЗД „ Подлез Гладстон” със съдружници " ГБС Пловдив " и " ГБС Инфраструктурно строителство " АД, и „ ПСТ Груп” ЕООД.

В претекстовете за преустановяване възложителят Йордан Калев, който е основен инженер в община Пловдив, показва, че на 12 септември комисията е била осведомена за основна смяна на капиталовите планове на администрацията. От двата протокола, оповестени в уеб страницата за публични поръчки, излиза наяве, че комисията е разгледала документите и позволила до присъединяване в търга консорциумите " Проект Д - 2000 " и " АПП Пловдив 2017 ". Другите двама участници трябваше да показват спомагателна информация в петдневен период.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР