Обществената поръчка за покупката на 6 медицински хеликоптера е прекратена

...
Обществената поръчка за покупката на 6 медицински хеликоптера е прекратена
Коментари Харесай

МЗ прекрати обществената поръчка за медицинските хеликоптери

Обществената поръчка за покупката на 6 медицински хеликоптера е прекъсната от Министерството на здравеопазването, защото единственият претендент – италианската компания „ Леонардо “, е дала по-висока оферта от оптимално допустимата, заяви.

Компанията „ Леонардо “ е предложила обща цена от 123 363 956 лева без Данък добавена стойност, до момента в който избраната от Министерство на здравеопазването оптималната цена е 102 589 827 лева без Данък добавена стойност.

Въз основа на това комисията по публичната поръчка предлага на управлението на министерството тя да бъде прекъсната. На 23 ноември с решение, подписано от зам.-министъра на опазването на здравето Тома Томов, поръчката е прекъсната на съображение описаните от комисията претекстове, а точно: че единственият претендент е предложил по-висока от оптимално допустимата цена.

Пред Mediapool осведомени с процедурата разясняват, че е имало възражения от други производители, които са желали да се поправят част от техническите условия, с цел да бъдат изпълними. Техническата спецификация е съдържала повишени условия, само че евтино, което е направило изискванията неизпълними.

Обществената поръчка за покупката на шестте медицински хеликоптера беше оповестена през юли тази година при постоянното държавно управление на Кирил Петков, за което построяването на система за незабавна медицински помощ по въздух беше приоритет. Прекратяването на поръчката значително ще забави осъществяването на плана, който е залегнал и в Националния проект за възобновяване и резистентност.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР