Обществената поръчка за нов подвижен състав на БДЖ-Пътнически превози ще

...
Обществената поръчка за нов подвижен състав на БДЖ-Пътнически превози ще
Коментари Харесай

Обществената поръчка за нов подвижен състав на БДЖ започва след дискусия

Обществената поръчка за нов преносим състав на БДЖ-Пътнически транспорти ще започва, откакто се стигне до консолидирана позиция вследствие на необятна полемика. Това съобщи заместник-министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Велик Занчев по време на първото съвещание на съвета, оповестиха от БДЖ.

„ Целта на разискването е да бъдат събрани отзиви от хора с ясно изразена гражданска позиция в обществото и в железопътния бранш. Широката полемика в определянето на параметрите на идната социална поръчка ще подсигурява нейната бистрота и точност във връзка с успеваемостта, сигурността и комфорта “, добави още заместник-министър Занчев. Той означи и обстоятелството, че такова разискване се прави за първи път в България, по тази причина благодари на специалистите и им пожела ползотворна работа.

В работната група вземат участие някогашни изпълнителни шефове в сдружението, специалисти от придвижването за европейско развиване на българските железници и Научно-техническия съюз по превоз, експерти имащи директно отношение към работата в региона на железопътния превоз, преподаватели от университети, както и чиновници на БДЖ.

В рамките на първото съвещание участниците се срещнаха с разбора, направен от необятен кръг специалисти, директно ангажирани с работата в бранша – от Министерство на превоза, осведомителните технологии и известията, ИА „ Железопътна администрация”, Национална компания „ Железопътна инфраструктура” и „ Холдинг БДЖ” ЕАД. Този разбор е изработен въз основа на направен отчет от експерти от 3 университета – Висшето транспортно учебно заведение, Техническия университет и Университета за национално и международно стопанство. Целта е при правенето на техническото задание на идната поръчка да бъдат взети под внимание всички рекомендации от участниците в полемиките. По този метод техническите параметри ще бъдат оптимално справедливи и съобразени с мнението на необятен кръг хора, които са потвърдени експерти в региона.

Чрез провеждането на подобен вид разискване се обрисува един по-успешен и дълготраен небосвод пред развиването на националния железопътен транспортьор, и в същото време се предизвика оптимално необятна полемика с дейното присъединяване на специалисти по най-важните тематики в железопътния бранш.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР