Обществената поръчка за надграждане на електронната система в градския транспорт

...
Обществената поръчка за надграждане на електронната система в градския транспорт
Коментари Харесай

Размразяват поръчката за електронната система в градския тра...

Обществената поръчка за надграждане на електронната система в градския превоз се възобновява, а срокът за внасяне на предложения ще бъде продължен. Рестарт стана вероятен, откакто Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ отхвърли да почете импортираните тъжби, сподели за „ Марица ” зам.-кметът по превоз Тодор Чонов. Той добави, че тези дни се чака документално съобщение от Комисия за защита на конкуренцията  да продължат процедурата за избор на реализатор.

Поръчката е на стойност 11 998 000 лв. без Данък добавена стойност или близо 14,5 милиона с включен налог. Срокът за подаване на предложения изтече на 21 октомври, само че още преди да бъдат подадени оферти от претенденти, изискванията бяха обжалвани пред Комисия за защита на конкуренцията от крупни софийски компании – на 10 октомври от компания ЮПАСС,  четири дни по-късно - от „ Телелинк бизнес сървис ” ЕАД. В един от претекстовете се посочваше, че  така дефинираните условия  представляват нова електронна система, а не надграждане на съществуващата., от която на процедура не се употребява нищо, с изключение на осведомителни табели на спирките.  

Целта е един ден автобусите да пътуват без кондуктори, а пасажерите да заплащат с електронни билети, дебитни карти и посредством мобилни приложения.

От изпълнителите се изисква да модернизира съществуващата система за ръководство на градския превоз (СУГТ) посредством доставка и монтаж/инсталация на съоръжение и програмен продукт, осигуряващи усъвършенстване на успеваемостта на действие на СУГТ, както и да обезпечи и поддържа непрекъсваеми услуги по образуване, администриране и надзор на заплащането на такси, свързани със прекъсването, престоя и паркирането в синя зона.

Срокът за подаване на предложения ще бъде продължен с дните, в които поръчката беше спряна. Най-рано реализатор ще стане прочут към средата на януари. Но и тогава участниците ще имат право да апелират.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР