„Обществена тайна е, че българско оръжие отива в Украйна. Ние,

...
„Обществена тайна е, че българско оръжие отива в Украйна. Ние,
Коментари Харесай

Освободеният шеф на „Кинтекс“: Изнасяме индиректно оръжие за Украйна, всички в бранша знаят

„ Обществена загадка е, че българско оръжие отива в Украйна. Ние, хората от сектора, това събитие го знаем от 10-15 март, две-три седмици след началото на войната “.

Това съобщи освободеният шеф на „ Кинтекс “ Александър Михайлов в „ Тази неделя “ на бТВ. Според него износът на оръжие към Украйна евентуално е една от аргументите за освобождението му.

„ Съществуват очевадни знаци, че българското оръжие стига в Украйна през медиатори в Полша, Чехия и Словакия. И за мен е неразбираемо тези знаци да са незнайни на госпожа Нинова. Нека бъда съответен, напълно се промени посоката на придвижване на оръжие. Преди войната оръжие идваше от Полша, Чехия и Словакия към България за следващ реекспорт към трети страни по външнотърговски контракти. След началото на войната огромните размери оръжие потеглиха от България към тези страни в Централна Европа “, сподели Михайлов.

„ На второ място, тези страни са доста съществени производители. Остава въпросът за какво те купуват българско оръжие от нас. На трето място, армиите на тези страни, които загатнах - Полша, Словакия и Чехия са въоръжени с НАТО общоприетоо съоръжение и се питаме за какво купуват по този начин наречения руски пример артикули от България. На четвърто място, размерите, които те купуват неведнъж надвишават количествата за годишно освежаване на военновременните ресурси. На пето място, те купуват по този начин наречената на професионален диалект „ остаряла стока “.

Това са муниции, които имат период на валидност още няколко месеца или една година. Очевидно е, че не ги купуват за предпазване, а за неотложно потребление. Къде? Във войната в Украйна “, добави освободеният началник на „ Кинтекс ".

„ Госпожа Нинова несъмнено има информация, че българските фабрики назначават служащи, работят на три смени, работят и уикенда. Това е знак “, уточни Михайлов.

По думите му потенциалите на българските фабрики са цялостни за една година напред. Според него няма метод Корнелия Нинова да не вижда датите на договорите, поради че се утвърждават от комисия под нейно управление.

„ Нека да кажа нещо доста значимо: Дали да се дава оръжие или не за Украйна е политическо решение, аз и моите сътрудници оръжейни търговци, ние имаме морал и ние знаем, че тези оръжия убиват хора и това е нещо доста неприятно. Нашият бизнес го е имало и преди войната, ще го има и след войната в Украйна, тъй че ние или по-скоро аз персонално не съм ревнив покровител да се даде оръжие на Украйна, каквото и решение да се вземе. Ние ще се съобразим с него “, сподели Михайлов.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР