Обществен съвет по физическо възпитание и спорт започна действа към

...
Обществен съвет по физическо възпитание и спорт започна действа към
Коментари Харесай

Създадоха Обществен съвет по физическо възпитание и спорт към президента



Обществен съвет по физическо образование и спорт стартира работи към президентската институция.  Държавният глава  Румен Радев чака новоучреденият орган да способства за рационализиране на системата на българския спорт.

„ Негативните трендове през последните десетилетия в нашето общество не отминаха и българския спорт. Държавата освен понижи фрапантно финансирането за него, само че се отдръпна от редица значими помощни, регулаторни и координиращи функционалности. Вече се радваме и на един орден от олимпиада. Масовият спорт се отдръпна от учебните заведения, от младите ни хора, и беше преместен от заболяванията, затлъстяването, експанзията. Като всеки бранш в обществото ни спортът също изживява рецесия, приказвам най-много за всеобщия спорт, и тъкмо това е една от главните цели на този съвет - с вашата експертиза, с опита, мотивацията и визията ви, да създадем по този начин, че да се основат условия за рационализиране на системата на българския спорт, да върнем младите към спорта, той да се върне назад в учебните заведения. Само тогава ще имаме и здрава нация, и единствено тогава можем да гоним и високо спортно майсторство “, съобщи Румен Радев.

Председател на Общественият съвет  е съветникът на президента по младежта и спорта Георги Александров, заместник-председател е проф. Даниела Дашева, а членове са Йорданка Благоева, Христо Меранзов, Димитър Димитров, Енчо Керязов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР