Общата сума, на която са продадени виртуални имоти в четирите

...
Общата сума, на която са продадени виртуални имоти в четирите
Коментари Харесай

Продажбата на тези абстрактни имоти набира скорост

Общата сума, на която са продадени виртуални парцели в четирите най-големи метавселени, надвиши през 2021 година 500 млн. USD. На годишна база прогнозата на анализаторската компания MetaMetric Solutions е пазарът да пораства с 31%. През настоящата година се чака общият размер на осъществени покупко-продажби да доближи 1 милиарда USD.

През 2021-ва на четирите най-големи метавселени – Somnium, Cryptovoxels, Decentraland и Sandbox, са осъществени покупко-продажби на обща сума 501 млн. USD. Пикът в продажбите е бил през ноември, когато Фейсбук разгласи, че се преименува на Meta Platforms и се концентрира върху развиването на лична метавселена.

Така да вземем за пример, компанията Republic Realm купи земя в метавселената Sandbox за 3.4 млн. USD. Част от земята е употребена за построяването на 100 виртуални острова с вили върху тях. 90 от тях са продадени в първия ден на търговия за 15 000 USD всеки, а все още се препродават за по 100 000 USD всеки.

През януари на настоящата година пазарът на виртуални недвижими парцели възлиза на 85 млн. USD. При такива темпове на развиване общите продажби за тази година могат да доближат 1 милиарда USD, предвиждат специалисти. На хоризонта в околните 6 години пазарът на виртуални недвижими парцели в метавселената ще нараства с 31% на годишна база.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР