Общата стойност на 200-те най-големи китайски марки е нараснала с

...
Общата стойност на 200-те най-големи китайски марки е нараснала с
Коментари Харесай

Стойността на най-добрите 200 марки в Китай достигна рекордно ниво през 2020 г.

Общата стойност на 200-те най-големи китайски марки е повишена с 20% по отношение на година по-рано, с цел да доближи рекордно равнище от 9,2 трилиона юана (около 1,4 трилиона долара) през 2020 година, съгласно последния лист на консултантска компания Hurun Institute за най-високо оценените китайски марки (Hurun Most Valuable China Brands), оповестен в четвъртък и представен от China Daily.

Водещият китайски бранд Kweichow Moutai оглавява листата за трета поредна година, откакто цената на тази китайска марка скочи с 63% на годишна база до 1,04 трилиона юана през 2020 година Най-добрата онлайн платформа за търговия на дребно в Китай Tmall е на втора позиция, като цената й набъбна с 53%, с цел да доближи 490 милиарда юана през предходната година, съобщи БНР.

Стойността на марката на Meituan се утрои през 2020 година и доближи 240 милиарда юана, което оказва помощ на марката за електронна търговия да скочи на седмата позиция в новата годишна ранглиста.

Общо 38 китайски марки влязоха за пръв път в този лист, в това число производителят на електрически коли Nio и търговецът на дребно Pop Mart.

Сред първите 200 китайски марки, приети от основаната в Шанхай консултантска компания Hurun Institute, 118 са частни предприятия, се показва в информацията на China Daily. Стойността на марката на медицинските и здравните компании регистрира най-бързия напредък от всички промишлености през последните 12 месеца, нараствайки приблизително с към 74 %, съгласно листата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР