Общата нетна печалба на банките в САЩ за първото тримесечие

...
Общата нетна печалба на банките в САЩ за първото тримесечие
Коментари Харесай

Нетната печалба на банките в САЩ скочи с 33%

Общата чиста облага на банките в Съединени американски щати за първото тримесечие на 2023 година е повишена с 33,6% на годишна база, заяви Федералната корпорация за гарантиране на депозитите (Federal Deposit Insurance Corporation - FDIC).

Нетната облага на общо 4672 търговски банки и спестовни институции в страната, участващи в системата за гарантиране на депозитите и публикуващи доклади, възлиза на 79,8 милиарда $ за интервала януари-март, което е с 20,1 милиарда $ повече от тази за първото тримесечие на предходната година. Основната причина за скока на облагата е растежа на чистите доходи от лихви.

Основната част от финансовите институции (66,7%) демонстрират растеж на облагите си по отношение на първото тримесечие на 2022 година Делът на броя на банките, завършили тримесечието на загуба, спадна до 4,4% от 5,6% преди година.

Спрямо четвъртото тримесечие на 2022 година, общата облага на банките в Съединени американски щати се е нараснала също доста - с $11,5 милиарда (с 16,9%).

Средната възвръщаемост на активите (ROA) през януари-март се покачва до 1,36%, по отношение на 1,16% за предходните три месеца, и 1,01% - за същия интервал на предходната година.

През първото тримесечие на годината, в Съединени американски щати е основана 1 нова банка, 31 са се включили към други финансови институции като част от сливания и придобивания. Също по този начин, за интервала две банки са банкрутирали, а една е оповестила разпродажба, се споделя още в известието на FDIC, представено от Интерфакс.

Общият размер на фонда за гарантиране на депозитите FDIC е намалял с 12,1 милиарда $ през първото тримесечие, до 116,1 милиарда $.

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР