Общата мощност на всички атомни електроцентрали по света е достигнала

...
Общата мощност на всички атомни електроцентрали по света е достигнала
Коментари Харесай

Ядрените мощности в световен мащаб се увеличават

Общата мощ на всички атомни електроцентрали по света е достигнала 409 млн. киловата, като за това е асъдействало дейното строителство на такива централи в Русия, Индия и Китай, съобщи Такаши Имаи, ръководител на Японския атомно-промишлен конгрес (ЯАПФ). В Токио се организира 51-та конференция на този конгрес, прецизира БГНЕС.
По данни на ЯАПФ през 2017 година в Индия, Китай, Пакистан, Русия и Аржентина са били въведени в употреба седем нови атомни реактора. В същото време е била спряна работата по градежа на други три - в Южна Корея, Германия и Швеция. В момента в света работят 443 нуклеарни реактора, а общо подаваната от атомни енергийни източници сила в света се е нараснала през 2017 година спрямо миналата с 3 млн. киловата.
" В международен мащаб Китай, Русия и Индия интензивно работят по строителството на нови атомни енергоблокове. В резултат на това предходната година мощността на всички АЕЦ по света доближи 409 млн. киловата, с което за трета година подред се реализират върхове. Сферата на нуклеарната енергетика фактически се уголемява ", сподели Такаши Имаи. Той също по този начин изрази вяра за увеличение на интереса към японските атомни технологии за мирни цели. Основания за тази негова вяра дава фактът, че сега японски компании работят в планове от тази сфера във Англия и Турция.
Председателят на форума добави, че преди всичко за развиване на нуклеарната енергетика е належащо развиването на системата за подготовка на висококвалифицирани фрагменти за мощностите в тази сфера, а също и внедряването на нови цифрови технологии при проектирането на бъдещите реактори.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР