Общата избирателна активност до момента е 13,88%. Изборният ден започна

...
Общата избирателна активност до момента е 13,88%. Изборният ден започна
Коментари Харесай

ЦИК: Избирателната активност в страната към 11 часа е 13,88%

Общата изборна интензивност досега е 13,88%. Изборният ден стартира обикновено и протича умерено към 11.00 ч. Молим всички жители да отидат да гласоподават, а претендентите да оставят гласоподавателите да упражнят своя избор умерено.

Това сподели представителят на ЦИК Росица Матева.

Най-висока е интензивността в община Болярово - 33,94%, а най-ниска е в Пловдив - 7,25%.

Тя заяви, че това, което е постъпило като сериозен сигнал, е терзанието, че при гласоподаване е допустимо да се остави отпечатък от едната върху другата бюлетина.

" ЦИК реши, че бюлетини при които се откриват следи от черната лента или отпечатък, следва да бъдат регистрирани като автентичен глас ", съобщи тя, представена от.

По данни на Exit poll на „ Галъп ”, изработен по поръчка на NOVA, изборната интензивност в София е 7,9%, в Пловдив е 7,7%, във Варна е 10,2%. Най висока е изборната интензивност в Благоевград - 18,2%. 

" Досега в ЦИК са постъпили седем тъжби. Най-много са тези за нарушавания, осъществени от секционните изборни комисии " , съобщи Матева.

Тя разясни, че тези сигнали се препращат към общинските изборни комисии, защото те са способени да извършат нужните инспекции.

Жалбите се отнасят основно до неявили се членове на секционните изборни комисии и недобри условия за работа. Има и тъжби за пропаганда на кандидат-кметовете. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР