Общата експозиция на електромагнитна енергия на 5G не е по-висока

...
Общата експозиция на електромагнитна енергия на 5G не е по-висока
Коментари Харесай

Специалисти обясниха опасна ли е наистина за здравето 5G мрежата

Общата експозиция на електромагнитна сила на 5G не е по-висока от тази на 4G. Притеснения по отношение на здравето обаче има, тъй като всяко ново нещо се приема с съмнение. Това изясни пред Bulgaria on Air проф. Мишел Израел от Националния център по публично здраве и разбори.

"Цялата експозиция е преносима. Електромагнитната сила е прекомерно дребна, с цел да навреди на човешкия организъм ", уточни проф. Израел, базирайки се на американски и съветски проучвания.

Единственият потвърден резултат в диапазона от няколко гигахерца е топлинният. Колкото по-къса е дължината на електромагнитната вълната, толкоз е по-малко проникването ѝ в човек - загряване има единствено върху кожата. Няма потвърдени нездравословни резултати от тези талази, твърди той.

"Светът ще стане по-свързан. Мобилните устройства ще станат още по-полезни, ще станем още по-зависими, животът ни ще стане още по-лесен ", посочи преимуществата на 5G IT експертът Иван Ванков.

Той изясни, че новата мрежа няма да докара до по-високи равнища на сигурност за информацията. "Това е просто един виртуален кабел, по който се движи някаква информация ", посочи Ванков.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР