Общ успех от държавните изпити 3,33, общ успех от следването

...
Общ успех от държавните изпити 3,33, общ успех от следването
Коментари Харесай

От среден до отличен : шефът на КПКОНПИ става градски прокурор

Общ триумф от държавните изпити 3,33, общ триумф от следването - 4,39. Но писмен изпит и вербален изпит за влизане в Софийска градска прокуратура - отличен (6).

Заместник-председателят на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ), който на процедура управлява органа, откакто Народното събрание освободи през март м. година ръководителя Сотир Цацаров - Антон Славчев, към този момент може да се поздрави - ще е прокурор в СГП.

Както Клуб Z пръв писа, малко след приемането на измененията в антикорупционния закон, с който КПКОНПИ стана Комисия за противопоставяне на корупцията, ръководена от тричленен състав, оказа се, Славчев е решил да става обвинител в СГП, която се занимава с най-тежките каузи, в т. ч. такива, с които се занимаваше закритата към този момент спецпрокуратура. Допуснати бяха 186 претенденти, които се бореха за общо 10 места в окръжните прокуратури в страната.

Че Славчев се е класирал заяви през днешния ден профилираният юридически уебсайт.

са две - едната е на Антон Славчев, който печели място в СГП, а втората е на Гергана Бучева, която е изявила предпочитание да работи в окръжната прокуратура в Кюстендил. 
Слухове
Неофициално в коридорите на Народното събрание се говореше, че Славчев, който от години е определян като " индивида на Делян Пеевски в комисията ", ще оглави най-важното звено в новосформирания орган - профилираната дирекция " Противодействие на корупцията ", която ръководи проверяващите инспектори и инспекторите, осъществяващи оперативно-издирвателна активност и се употребява с самостоятелност по отношение на тримата ръководители на КПК. Той обаче избра да стане обвинител.

Сега обаче в средите на правосъдната власт има нов слух за кариерното му развиване - заместител основен прокурор, като за основен подобен се спряга сегашният изпълняващ функционалностите - Борислав Сарафов.

До избор на нов титуляр на държавното обвиняване, както и на нов Висш правосъден съвет, ще се пристъпи едвам след промените в Конституцията. Те пък се чака да са факт директно преди коледните празници.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР