Общ гроб е открит в град Изюм, който украинските сили

...
Общ гроб е открит в град Изюм, който украинските сили
Коментари Харесай

Откриха място с над 400 гроба в Изюм след напускането на руската армия

Общ гроб е открит в град Изюм, който украинските сили наскоро си върнаха от съветските военни, предадоха международните организации. Новината заяви украинският президент Володимир Зеленски.

" Искаме светът да узнае какво е провокирала съветската окупация ", съобщи той, без да навлиза в детайлности за броя на хората, заровени в общия гроб, нито за аргументите за гибелта им. Зеленски съобщи единствено, че е почнало следствие и повече доказани и ясни информации ще има по-късно денем.

Същевременно обаче Сергий Ботвинов, представител на регионалната полиция в Харковска област, в която се намира Изюм, съобщи пред " Скай нюз ", че в града е намерено място с към 440 гроба. Някои от покойниците в тях са били убити с изстрели, а други са станали жертва на бомбардировки, добави той.

Зеленски от своя страна пък съпостави Изюм с украинските градове Буча и Мариупол, трансформирали се в знак на жестокостите на съветската инвазия в Украйна.

" Русия оставя на всички места след себе си гибел. Тя би трябвало да дава отговор за това. Светът би трябвало в действителност да държи Русия виновна за тази война. Ние ще създадем всичко за това ", увери Зеленски в обичайното си среднощно послание към украинците.

Журналисти на Асошиейтед пред са видели мястото с гробовете отвън рамките на Изюм. Насред дървета е имало стотици гробове с елементарни дървени кръстове, множеството от които обозначени единствено с номера. Най-големият гроб е имал означение, че в него са били заровени телата на 17 украински военни.

Украински следователи обследват в този момент региона с детектори за метали за възможни скрити експлозиви.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР