Общ апел към българските граждани отправиха здравният министър Стойчо Кацаров

...
Общ апел към българските граждани отправиха здравният министър Стойчо Кацаров
Коментари Харесай

Кацаров и здравните организации: В национално бедствие сме, за бога, братя,ваксинирайте се

Общ зов към българските жители насочиха здравният министър Стойчо Кацаров и всички съсловни организации в опазването на здравето. Най-афористично той прозвуча от устата на ръководителя на Националната пациентска организация доктор Станимир Хасърджиев. " За бога, братя, ваксинирайте се! ", прикани прочувствено той.

" Това е най-тежката от претърпените до момента талази. Здравната система се оправя до този миг добре, само че идващите две седмици ще бъдат сериозни ", съобщи здравният министър доктор Стойчо Кацаров. Той призна, че се гордее, че е доктор, като вижда какво вършат сътрудниците му.

" Това е национално злополучие, това не е единствено национална рецесия. Здравната система не може да се оправи сама без присъединяване ни като жители, колкото и добре да е проведена ", уточни Кацаров.

" Носете ги тия проклети маски, ограничете контактите си в идващите няколко дни. Проветрявайте, стойте на отдалеченост и най-важното нещо - ваксинирайте се! Ваксинирането ще ни избави трайно от това злополучие и ще ни разреши да възстановим естествения си метод на живот. Всички други ограничения са единствено краткотрайни. Няма повече време за отсрочване. Да, имунизациите са ефикасни, вижда се. Над 3 милиарда души към този момент се имунизираха, имунизациите са безвредни ", прикани още министърът.

" Страхът се бори със познание ", съобщи ръководителят на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Сербезова. " Тече доста дезинформация, само че с цел да изтръгнем хората от този циничен кръг на дезинформация, би трябвало да им дадем информация ", безапелационна беше тя и насочи забележки, че ИА по медикаментите не е направила задоволително, а просветителната акция е позакъсняла.

" Конспиративната доктрина да бъде оставена настрана ", прикани хората и доктор Иван Маджаров, ръководител на БЛС. Той регистрира също като най-голяма неточност това, че в медиите са били позволени хора, които да пропагандират конспирацията под оправданието за даване на всички отзиви. " Науката пред конспирацията и науката пред това да смяташ, че си актуалният Галилей ", безапелационен беше шефът на Лекарския съюз.

Д-р Станимир Хасърджиев от Националната пациентска организация прикани да си признаем грешката - че България се е провалила с имунизацията.

" Дано не схващат по сложния метод, че нямат имунизация ", пожела Хасърджиев на неимунизираните още. " Не се колебайте! Няма за по кое време!. Сега е моментът да си сложим ваксини ", насочи зов той, изключително към по-възрастните хора. Той съобщи, че е имунизиран, както и родителите и останалите му близки. " Да не съм глупак да дам на майка си ваксина, която да я повреди! Трети път отиват да се имунизират и майка ми, и татко ми ", моли той.

Около 45% от медицинските сестри към този момент са имунизирани, стана ясно от данните на съсловната организация. " Пазете се, с цел да пазим и вас! ", беше пък апелът на председателката на Българската асоциация на експертите по здравни грижи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР