Обширна дискусия за обвързването на принципите на правовата държава с

...
Обширна дискусия за обвързването на принципите на правовата държава с
Коментари Харесай

Евродепутати дебатираха дали да се обвърже върховенството на закона с финансирането

Обширна полемика за обвързването на правилата на правовата страна с европейското финансиране се организира в Европейския парламент в понеделник. Тя предхождаше полемиката по проекторезолюцията за върховенството на закона в България.
Новият механизъм, който разискват, би трябвало да обвърже европейския бюджет със спазването на главните правила в Европейски Съюз. Идеята е да се позволи на Еврокомисията да стопира финансирането на страни, които позволяват тежки нарушавания на върховенството на закона. В този смисъл е прекомерно показателно, че България става първата страна, която ще бъде подложена на разискване незабавно след този спор и ще послужи като образец какви нарушавания би трябвало да се глобяват в Европейски Съюз.
 Джамбазки разкритикува Клеър Дейли преди чуването за България в Екологичен потенциал Джамбазки разкритикува Клеър Дейли преди чуването за България в Екологичен потенциал
Някакви хора се упражняват, без да имат никаква визия защо приказват. Така евродепутатът Ангел Джамбазки разяснява разискванията и...
Мнозинството от изказващите се означиха, че за всички държави-членки трява да важат едни и същи правила.
" Правовата страна се използв като инструмент, когато е комфортно. Във Франция има нарушение на човешките права и демокрацията, само че за това не се приказва. Турция нарушава човешките права, само че получава пари от Европейски Съюз ", съобщи Николаус Фест, народен представител от Група „ Идентичност и народна власт “. " Механизмът е една неистина, става въпрос за инструмент за напън върху страни като Унгария и Полша ", сподели още той.
Според самостоятелния Милан Урик концепцията за обвързване на финансирането с правовата страна е за да се санкционират страните, които с.не желаят да одобряват мигранти и не се подчиняват сляпо на разпоредбите на Европейски Съюз. " В Словакия сме имали тоталитаризъм и е неприемливо да се постановат такиза безсмислени ограничения ", съобщи той.
Според Пауло Рангел, Група на Европейската национална партия (Християндемократи), за европейските страни, които не получават пари, би трябвало да има наказания. Само по този начин съгласно него механизмът ще се приложи към всички страни, а освен към бедните.
Анна-Юлия Донат от Групата Renew Europe съобщи, че не би трябвало да се разпознава унгарският народ с Орбан, тъй като от наказания ще пострадат жители и бизнесмени.
 Новата Еврокомисия ще се забави най-малко с месец Новата Еврокомисия ще се забави най-малко с месец
Европейският парламент чака новата комисия на Европейски Съюз да стартира работа с най-малко месец забавяне, предадоха международните организации. Това става...
Филип де Ман от Групата Идентичност и народна власт съобщи, че Европейският съюз има проблем. " Той е като Съветския съюз, мек вид на диктатурата ", сподели той.
и Дориен Роокмакер от Независимите. Според нея обсъжданият механизъм ще се трансформира н.в ябълката на раздора. " Не бимва да се заравя, че Европейският съюз като зяло не е доста либерален ", добави тя.
Българският евродепутат Емил Радев уточни, че отстояването на върховенството на закона значи да не се поддържа всяко едно нарушение.
Евродепутатите показаха и и правосъдна власт в някои страни-членки.
Комисар Вера Юрова акцентира, че ще се води разговор със страните-членки, даже с тези, които имат недоброжелателни реакции по механизма. Тя уточни още, че ще бъдат препоръчани ограничения за отбрана на свободните и почтени избори, тъй като това е главно право на европейските жители.
 Евродепутатите настояха Фейсбук да разреши на Европейски Съюз да извърши повсеместен одит на мрежата Евродепутатите настояха Фейсбук да разреши на Европейски Съюз да извърши повсеместен одит на мрежата
В резолюцията призната в четвъртък, евродепутатите настояха „ Facebook “ да разреши на органите на Европейски Съюз да извършат повсеместен одит...
На обвиняванията в тоталитаризъм отговори и Майкъл Рот, немски държавен секретар по въпросите на Европейски Съюз: " Трудно ми е да намеря думи, като чувам по какъв начин някои евродепутати съпоставят Европейски Съюз с комунизма. Ние не сме единствено пазар, имаме и общи полезности ", уточни той.
В сряда предлагането би трябвало да лъде гласувано.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР