Обсъждат въвеждане на нова санкция за хората, които не ходят

...
Обсъждат въвеждане на нова санкция за хората, които не ходят
Коментари Харесай

Нова идея: Глобяват пациенти при отказ от профилактичен преглед

Обсъждат въвеждане на нова глоба за хората, които не вървят на профилактичен обзор. Идеята е част от предложенията за промени в осигурителния модел.

В момента профилактичните прегледи също са наложителни, само че санкциониран пациент няма. Здравният министър предлага с изключение на тази санкция, хората, които пропущат прегледа, да имат по-висока здравна вноска, както и да заплащат повече за някои действия.
Снимка: btvnovinite.bg

Според пациентите по-висока здравна вноска за хората, които не вървят на профилактичен обзор, е мярка, която няма да проработи.

В момента Касата заплаща разнообразни профилактични действия за деца, пълнолетни, бременни. Средставата, които е изплатила за 2017-та са малко над 56 млн. лева

Снимка: btvnovinite.bg

„ Със глоба нещата не работят. Профилактичните прегледи ще добият интерес към гражданското общество сега, в който се изпълнят с положително съдържание”, разяснява доктор Атанас Пелтеков, общопрактикуващ доктор.
Здравният министър: Доплащането за здраве ще бъде доста по-малко от в този момент Преди седмица здравният министър показа двата разновидността за промяна в здравното обезпечаване
„ За нас профилактичния обзор е доста значим, ние ще разтеглим неговия обсег, с цел да даде прецизен здравен статус на всеки българин. Имайки поради неговото положение, да спрем натиска в болничната помощ”, уточни Кирил Ананиев, министър на опазването на здравето.

Снимка: btvnovinite.bg

От здравното ведомство обявиха, че спомагателни средства в извънболничната помощ ще се дават против успеваемост на лекуването и съответни резултати, а не против регистриран обзор и записан пациент.

Доплащането за обзор, което и в този момент хората вършат, ще се резервира. Под въпрос е дали и по какъв начин застрахователите ще покриват действия от извънболничната помощ. Реформата планува да се заделят повече пари за действия, свързани с долекуване и дълготрайно лекуване.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР