Обсъждат мерките срещу разпространението на COVID-19 в София. Още в

...
Обсъждат мерките срещу разпространението на COVID-19 в София. Още в
Коментари Харесай

Обсъждат нови мерки в София! Участниците в срещата на КСНС ще имат различна карантина

Обсъждат ограниченията против разпространяването на COVID-19 в София. Още в сряда ще бъде призован Областен съвет, на който ще се реши дали да бъдат въведени нови противоепидемични ограничения. Това заяви пред публицисти доктор Данчо Пенчев, шеф на Столичната РЗИ.

„ Има няколко знака, които следим. Върху тях се гради шаблона, върху който стъпваме, с цел да предвиждаме броя на леглата “, сподели Данчо Пенчев за ковид в столицата.

Той разяснява, че сега няма лечебни заведения с изцяло напълнен потенциал.

„ Всяка болница заявява, че има задоволителен потенциал на кревати и опция да се разкрият нови “, сподели Пенчев.

Той разяснява и дали участниците в КСНС ще бъдат подложени на карантина.

" Правилата и законите за контактните с ковид важат за всички “, сподели той.

„ Епидемиолозите на РЗИ правят изследванията и се свързват с лицата, които са взели участие в КСНС. За тях няма да бъдат прилагани разнообразни ограничения или изключения от тези, които важат за всички останали “, сподели Пенчев.

Той добави, че с изключение на формалните лица в КСНС са се присъединили специалисти, както и спомагателен личен състав, които също подлежат на карантина.

Главният здравен контрольор Ангели Кунчев, разяснява, че всички, които са взели участие в съвещанието на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС), към този момент са се самоизолирали.

„ Имаме данни за тях. В момента ревизираме какъв е имунният статус, тъй че според от това кой какъв имунен статус има, има ли бустер или не, ще бъде подложен под друг период на карантина “, посочи Кунчев.

Това е годно за безусловно всички, които ще бъдат сложени оттук насетне под карантина, сподели той.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР