Обсъждат евродепутатски местаПремиерът Бойко Борисов вечеря вчера с дванадесет европейски

...
Обсъждат евродепутатски местаПремиерът Бойко Борисов вечеря вчера с дванадесет европейски
Коментари Харесай

Борисов вечеря с лидери в Белгия

Обсъждат евродепутатски места


Премиерът Бойко Борисов вечеря през вчерашния ден с дванадесет европейски водачи в Брюксел. Той дойде в белгийската столица по покана на министър-председателя Шарл Мишел, който провежда среща на европейските водачи, измежду които в това число бе и Борисов.
 В старинния палат Хертохинедал край Брюксел дванадесет евролидери, измежду които и министър председателят Бойко Борисов, разискаха по какъв начин да се разпределят овакантените места в Европарламента след Брекзит. В старинния палат Хертохинедал край Брюксел дванадесет евролидери, измежду които и министър председателят Бойко Борисов, разискаха по какъв начин да се разпределят овакантените места в Европарламента след Брекзит.
На срещата участваха немският канцлер Ангела Меркел, френският президент Еманюел Макрон и ръководителите на още девет европейски страни. За тях бе проведена специфична вечеря в замъка Хертохинедал край Брюксел.

Разговорите са в навечерието на неофициалната среща на върха на 27-те европейски водачи през днешния ден в Брюксел. Според предварителна и към този момент неофициална информация по време на неофициалния Европейски съвет българският министър-председател ще упорства 46 евродепутатски кресла от сегашните 73 на Англия да бъдат оставени незаети на изборите през 2019 година, които ще се проведат след Брекзит.

Премиерът ще моли 27 от освободените след Брекзит места да бъдат преразпределени сред останалите страни членки, а 46 да останат свободни е едно от предложенията на Народното събрание до водачите на страните. Второто предложение на Европарламента е 46-те места да не стоят свободни, а да бъдат вкарани в транснационални листи.



Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР