Обсъжданията на сделката между Microsoft и Activision Blizzard продължават да

...
Обсъжданията на сделката между Microsoft и Activision Blizzard продължават да
Коментари Харесай

Microsoft със сериозни обвинения към Sony

Обсъжданията на договорката сред Microsoft и Activision Blizzard не престават да текат, а с тях да се появява и любопитна информация. Както знаете, няколко страни стартираха разискване на договорката във връзка с резултата ѝ върху гейм пазара. Регулаторните органи в няколко страни интервюират представители на промишлеността по редица въпроси, засягащи днешното положение на пазара и мнението им за договорката.

По-рано този месец, с помощта на обществения темперамент на разискванията, които организират бразилските регулатори станаха ясни две неща. Първо, това, че Sony се, че Microsoft може да създадат Call of Duty недосегаем за притежателите на PlayStation конзоли. И второ, Microsoft не счита, че Activision Blizzard разполагат с извънреден актив за пазара, което да е спънка за реализиране на сливането. Освен това, от компанията повториха, че не имат намерение да трансформират мултиплатформения темперамент на игрите на издателя. А в този момент разкритията не престават, с помощта на.

Microsoft настояват, че Sony пречи съзнателно на развиването на Xbox Game Pass. Разкритието е направено още веднъж посредством оповестената връзка сред бразилските регулатори и компанията. Коментирайки внушенията на Sony, че Microsoft може да направи Call of Duty наличен само за Windows и Xbox. От Microsoft отвръщат, че точно Sony са известни с ограничение на заглавия само до тяхната лична платформа, а не Microsoft.

„Вземайки поради това, че тактиките за ексклузивност стоят в основата на метода на Sony за усилване на наличието си в гейм промишлеността, и това, че те са водач в дистрибуцията на цифрови игри, то терзанията на Sony по отношение на допустима ексклузивност на наличието на Activision, са най-малкото несъстоятелни“, пишат Microsoft.

„Нещо повече, способността на Microsoft да продължи разрастването на Game Pass бива възпрепятствана от желанието на Sony да възпре сходен напредък. Sony заплаща за „блокиращи права“, целейки да попречи на разработчиците да прибавят наличие към Game Pass и други конкурентни абонаментни услуги“, твърди американската компания. В останалата част от документа участват още два пасажа, които обаче са редактирани, пишат от VGC. Като цяло Microsoft показват своето разбиране, че Sony вършат всичко допустимо да запазят лидерската си позиция на конзолния пазар и този на гейм дистрибуцията.

„С други думи, Sony се бори против въвеждането на нови модели за монетизация, способни да се съревновават с бизнес модела им“, гласи част от документа.

Ходът на Microsoft наподобява непредвиден, само че и логически, вземайки поради значимостта на договорката и капацитета за стойност, която Activision Blizzard ще донесат със себе си за Microsoft. Освен неограничения достъп до архивния и сегашен азбучник на издателя, Microsoft се снабдява с една непрекъсната (макар и в последните години намаляваща) фен-база на Call of Duty, а Diablo IV може да се окаже същинска златна кокошка за Редмънд.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР