Обсъжданата сделка, която е съгласувана със САЩ, предвижда също така

...
Обсъжданата сделка, която е съгласувана със САЩ, предвижда също така
Коментари Харесай

Свобода за 50 заложници и тридневно примирие. Катар работи по спо...

Обсъжданата договорка, която е съгласувана със Съединени американски щати, планува също по този начин Израел да освободи някои палестински дами и деца от израелски затвори и да усили количеството на филантропичната помощ, допускана в Газа, сподели служителят.

 

Това би означавало най-голямото освобождение на заложници, държани от Хамас, откогато палестинската войнствена формация нахлу през границата на Газа, атакува елементи от Израел и взе заложници в анклава.

 

Хамас се съгласи с общите контури на тази договорка, само че Израел не се съгласи и към момента договаря за детайлностите, сподели служителят.

 

Не е известно какъв брой палестински дами и деца ще освободи Израел от своите затвори като част от обсъжданото съглашение.

 

Обхватът на водените от Катар договаряния се промени доста през последните седмици, само че фактът, че договарянията в този момент са съсредоточени върху освобождението на 50 цивилни пандизчии в подмяна на тридневно помирение и че Хамас се е съгласил с очертанията на договорката, не бяха съобщавани преди.

 

Богатата страна от Персийския залив Катар, която има амбициозни външнополитически цели, има директна линия на връзка с Хамас и Израел. Преди това тя е пособия за посредничеството при сключването на примирия сред двете страни.

Подобна договорка ще изисква от Хамас да съобщи цялостен лист на останалите живи цивилни заложници, държани в Газа.

 

Понастоящем не се разисква по-всеобхватно освобождение на всички заложници, сподели служителят.

 

Катар, където Хамас има политическо бюро, води посредничеството сред войнстващата формация и израелски публични лица за освобождението на повече от 240 заложници. Те бяха взети от бойци на Хамас при нахлуването им в Израел на 7 октомври. Според Израел по време на нападението са били убити 1200 души.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР