Обсъждаме втори пакет от помощи за засегнатите страни членки от

...
Обсъждаме втори пакет от помощи за засегнатите страни членки от
Коментари Харесай

ЕК обсъжда втори пакет от помощи за зърнопроизводителите

" Обсъждаме втори пакет от помощи за засегнатите страни членки от износа на украинско зърно, само че на този стадий няма да дадем повече информация ". Това разгласи говорителката на Еврокомисията Мириам Гарсия Ферер в отговор на въпрос за решението на Полша и Унгария да спрат неговия импорт и оповестеното желание на България да направи същото.

Говорителката въпреки всичко добави, че Комисията си дава сметка за натиска от износа на украинско зърно върху земеделския бранш на тези страни. По-рано се заприказва за помощ на обща стойност от 30 млн. евро.

Гарсия Ферер напомни, че първият пакет от помощи от 56 млн. евро е бил признат доста бързо и средствата са били ориентирани към засегнатите незабавно. За България от тях бяха отделени 16 млн. евро. 

В понеделник обаче Гарсия Ферер посочи, че преносът на зърно не е в компетентността на Комисията и тя не може да го управлява. Това беше в отговор на въпрос за срещата на аграрните министри на Полша и Унгария в опит да договорят изискванията за пренос на украинско зърно през своите територии.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР