Обсъждаме възможността, заедно с КРИБ – Хасково, в скоро време

...
Обсъждаме възможността, заедно с КРИБ – Хасково, в скоро време
Коментари Харесай

КРИБ- Хасково и университета в Одрин с проект за водородни т...

Обсъждаме опцията, дружно с КРИБ – Хасково, в скоро време да разработим нов план в региона на водородните технологии. Ние, от Тракийски университет – Одрин, разчитаме на експертността на ръководителя Стефан Димитров и откровено се надяваме да продължим взаимната си работа по бъдещи разработки. Готови сме да си партнираме с организация, която той съставлява, за всичко. Това сподели заместник-ректорът на Тракийския университет в Одрин проф. Мурат Тюркелмаз по време на партньорска среща по план „ Спасете природата, с цел да спасите бъдещето “, по който двете организации работят взаимно. Твърдението си той показа с доцент Светла Янчева, заместник-ректор на Аграрен университет – Пловдив, където двамата бяха на посещаване за обмяна на опит и разискване на опциите за бъдещи планове. Резултатите от взаимната ни разрабтка надвишиха упованията ни и това се случи с негова помощ. Той е човек, който има вяра в науката, а точно това е пътят към бъдещето, добави Тюркелмаз, който е и професор по химия.

Г-н Стефан Димитров е ръководител на Съвета на настоятелите на АУ и добре познаваме неговите благоприятни условия, показа доцент Янчева. Допълни, че самата тя е определена от Съвета на ректорите в България за представител в комисията за създаване на новия програмен интервал на стратегия за трансгранично съдействие България – Турция ИНТЕРРЕГ – ИПП 2021 - 2027 година и изрази вяра, че ще се радва в идващия програмен интервал да има планове, с които да се надгради постигнатото в предходния, свързани с опазването на природата и развиване на новаторските технологии.

На срещата Стефан Димитров изясни, че на територията на Тракийския университет в Одрин е построен така наречен „ Технопарк “ – обособена зона, в която се дава опция за развиването на бизнеса в директно съдействие с научините среди. Тоест, те притеглят компании, които разкриват работни места и създават продукция, която се осъществя на пазара. Държавата предизвиква бизнеса да работи с науката, като облекчава фирмите от технопарка с по-ниски налози, сподели той.

Малко по-късно проф. Тюркелмаз и Стефан Димитров разискаха насоките и дейностите, които би могъл да обхване бъдещият план в региона на водородните технологии.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР