Обсъждаме идеята да бъде сложен таван на надценката да за

...
Обсъждаме идеята да бъде сложен таван на надценката да за
Коментари Харесай

Никола Стоянов: Обсъждаме таван на надценката за един до два артикула от продуктова група

„ Обсъждаме концепцията да бъде комплициран таван на надценката да за един до два продукта от продуктова група. Това ще изкриви в минимална степен пазара. Този таван ще важи за търговци, които са от избран предел нагоре и няма да засегне дребните магазини “.

Това съобщи пред „ NOVA “ министърът на стопанската система Никола Стоянов, който разяснява тематиката с инфлацията и обясни по какъв начин работи новият уебсайт на служебното държавно управление, на който разрешава съпоставяне на цените .

По думите му платформата дава обширна информация за потребителите , а такава система е трябвало да бъде построена доста по-рано. В нея за първи път се сплотява информация от разнообразни институции , която може да бъде в изгода за всички българи. Сайтът употребява филтри, които разрешават търсенето по интервал, по област, за цени на дребно или едро и даже за няколко непознати страни.

„ Ние не разчитаме, че по този метод ще свалим цените. Можем единствено да се информиране и да следим процесите и трендовете. Ако примерно забележим, че цената на едро пада, само че на дребно продължава да се повишава, то сигурно има някакво деформиране по веригата “ , съобщи Никола Стоянов.

Той напомни, че на уеб страницата има директна връзка към Комисията за отбрана на потребителите /КЗП/ и Българската организация за сигурност на храните /БАБХ/, към които жителите могат да подават сигнали , когато имат подозрения за далавера или други нередности

Никола Стоянов разяснява и тематиката с обезщетенията за горивата , като по думите му служебното държавно управление към този момент работи интензивно по няколко нови ограничения . Те ще бъдат най-вече обществени , като една от тях включва отстъпка за горивата за търговци, които доставят артикули в ниско обитаеми места , които са останали без магазини.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР