Обсъжда се временно връщане на хартиената рецепта. Пред БНТ здравният

...
Обсъжда се временно връщане на хартиената рецепта. Пред БНТ здравният
Коментари Харесай

Обмисля се временно връщане на хартиената рецепта, каза здравният министър пред БНТ

Обсъжда се краткотрайно връщане на хартиената рецепта. Пред Българска национална телевизия здравният министър Христо Хинков изясни, че евентуално до март идната година ще има временен интервал в който лекарите ще могат да избират на хартиена или електронна рецепта да предписват антибиотици. Лекарства за диабет ще се предписват единствено цифрово.

Министър Христо Хинков: Ще има временен интервал, в който ще се изчистят всички бъгове, софтуерни проблеми, организационни проблеми, свързани с изписването на е-рецептите. Така че въпросът е решен и това касае този режим на временен интервал, който визира единствено антибиотиците.

Българска национална телевизия: Ще се върне хартиената рецепта за антибиотиците?

Министър Христо Хинков: Ще бъде редом потребление на хартиена рецепта и на електронна рецепта според от това какво решение ще вземе лекарят, който я изписва.

Българска национална телевизия: А какъв брой време ще продължи този временен интервал?

Министър Христо Хинков: Най-вероятно до началото на март. Но това следва да се посочи към този момент дефинитивно и с премиера, и с всички представители на заинтригуваните институции. Предстои едно финално събиране при премиера, с цел да се уточнят тъкмо параметрите на новата разпоредба Но мисля,че успяхме да се споразумеем с БЛС и БФС.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР