Обсъжда се възможността зеленият сертификат за наличие на антитела да

...
Обсъжда се възможността зеленият сертификат за наличие на антитела да
Коментари Харесай

Зеленият сертификат за антитела вероятно ще отпадне, още не е решено

Обсъжда се опцията зеленият документ за съществуване на антитела да отпадне. Още нямаме решение – когато специалистите се съгласят към едно предложение, ще го дискутираме и ще решим. Това сподели здравният министър проф. Асена Сербезова с коридорите на Народното събрание.

По-рано през днешния ден, проф. Радка Аргирова, здравният консултант на премиера Кирил Петков, сподели същото – че разрешението да имаш зелен документ поради съществуване на несъмнено количество антитела ще отпадне след време и че се приказва за това. Припомняме, че в този момент зелен документ може да се издаде на всеки, който има над 150 BAU единици антитела против COVID-19.
Защо другите лаборатории дават разнообразни резултати за антитела?
Възможно ли е лабораторните резултати след проучване за съществуване на антитела против ковид да имат разнообразни стойности? Оказва се, ч...
Прочети повече
Процентът на претовареност на интензивните кревати се пресмята по данни от РЗИ. Картата със заетостта на интензивните болнични кревати в България ще е динамична, интерактивна. Тя ще се трансформира непрекъснато, а новият проект за битка с ковид към този момент е на страницата на Министерския съвет, стана ясно от думите на Сербезова. На тази карта България е разграничена не на 28 области, а на 6 клъстера. Тя ще бъде оповестена също на уеб страницата на Министерски съвет.

Друг значим аршин е медицинският личен състав – дали го има или не, дали има доста заболели медици, което затруднява системата, или не, акцентира проф. Сербезова.

Още: Зелен документ за антитела - има ли смисъл да сме остров на небивало знание?

Сподели с твоите другари

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР