Обсъжда се възможност медици от други части на страната да

...
Обсъжда се възможност медици от други части на страната да
Коментари Харесай

Медици от страната може да се включат във видинската болница

Обсъжда се опция медици от други елементи на страната да се включат във видинската болница. Крайното решение обаче е на Министерството на здравеопазването, съобщи в отговор на БГНЕС ръководителят на оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

В лечебното заведение на крайдунавския град беше затворено неврологичното поделение, защото медици дадоха позитивни проби на COVID-19. „ Не единствено във Видин, само че и в други места заразяването е заради незадоволително съблюдаване на ограниченията за сигурност. Коронавирус е една от тежките обстановки, които ще се наложи да работят българските лекари отсега нататък. Има заплаха инфектирани пациенти без симптоматика да попаднат в отделения, които не са с Коронавирус 19. Това приказва, че целият медицински личен състав, без значение на какво равнище, би трябвало да съблюдават фанатично ограниченията за сигурност. Поне във ВМА инструкциите се вършат два пъти на ден за екипите, които застъпват за наряди. Специален инструктаж по какъв начин би трябвало да се работи с всеки един пациент. А ние всеки един пациент го преглеждаме като евентуално инфектиран “, изясни Мутафчийски.

НА ПЪТ Пожарна охрана ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЯ

От щаба обявиха, че доста деликатно наблюдават развиването на епидемиологичната конюнктура в страната поради всички, които подцениха възбраната и потеглиха на път по време на великденските празници. Самият ген. Мутафчийски съобщи, че публицистите могат сами да си създадат изводите от неблагоразумното пътешестване през идващите дни като наблюдават по какъв начин се трансформират данните в обособените области на страната. Като образец той уточни дните преди Цветница, когато също е имало отхлабване на държанието в част от българите. Това нещо се е потвърдило с резултатите от три следващи дни с повече от 40 случая.

ДВЕ ОГНИЩА С ЕДИН ЧОВЕК

По време на почивните дни екипи на РЗИ от София, Разград, Габрово, Благоевград са работили без отмора. Набирани са към 200 проби дневно. Днес още веднъж са в кварталите и където има обособени огнища, добави основният държавен хигиеничен контрольор доцент Ангел Кунчев. „ До там се стига при дейния контрол, че сътрудниците от София освен, че откриха огнището на позитивен случай, само че доказахме още трима в фамилията. Но открихме и второ огнище, тъй като мъжът живее с още една жена, където отново има позитивен случай. Никога не сме твърдели, че можем да спрем епидемиологичния развой, просто да го сложим под надзор. Сега са 260 в лечебните заведения, да не станат 2600 “.

По време на брифинга стана ясно, че се обяснява случай на 7 души, инфектирани в Плевен, които са били в едно дружество. /БГНЕС

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията. 
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР