Обсъжда се вариант мярката „40 лева за бежанец” да бъде

...
Обсъжда се вариант мярката „40 лева за бежанец” да бъде
Коментари Харесай

Обсъжда се помощта за бежанците да бъде удължена и след края на май

Обсъжда се вид мярката „ 40 лв. за бежанец” да бъде удължена и след края на май, в случай че хотелиерите са съгласни. И още – страната да заплаща за настаняване на украински жители и в частни парцели. Това оповестиха от министерството на туризма, представени от Нова телевизия. На разположения ще са и 680 държавни и общински обекта, в които ще могат да бъдат настанявани бягащите от войната.

Въпреки обещаните по 40 лв. за нощувка за притежателите на хотели и къщи на посетители, 228 от общо 313 не са получи цялостно финансиране. Основната причина – подозрения за злоупотреби от страна на украински жители и хотелиери.

„ При подадените заявки към 3700 са по този начин наречените дублирани лица или цялостното съвпадане на идентифициращи данни на украинските жители и интервалите им на престой, само че в разнообразни обекти. Лица, влезнали в страната преди началото на войната и по някаква причина след 24 февруари се настаняват в хотелите, те не са бежанци от войната. Но бидейки настанени в хотелите, хотелите са създали разход за тях. Съответно решението, което ще вземем, би трябвало да бъде справедливо”, съобщи Ирена Георгиева, зам.-министър на туризма.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР