„Обсъжда се следващата учебна година да започне от 10 септември.

...
„Обсъжда се следващата учебна година да започне от 10 септември.
Коментари Харесай

Обсъжда се следващата учебна година да започне от 10 септември

„ Обсъжда се идната образователна година да стартира от 10 септември. Всеки шеф може да предложения родителите и да ги призове за това децата им да влязат от този момент в час. Идеята е да има една седмица повече за затвърждаване на материала посредством извънкласни и извънучилищни форми. Много шефове са подготвени да създадат това”. Това съобщи ръководителят на Синдиката на българските учители – Янка Такева.

„ Ще има удължение на образователната година. Това е извънредно значимо. То ще бъде за децата и учениците, които имат усложнения при усвояването на материала. Според мен такова удължение би трябвало да има за всички от 1-ви до 4-ти клас, тъй като по този начин облекчаваме родителите да бъдат спокойни за 2 седмици през лятото”, сподели още тя.

По думите й има дефицит на учители в страната. „ Той обаче, е като безработицата - би трябвало да се поддържа, с цел да може да има интерес и търсене на работни места. Около 1 000 учители се търсят всяка година в системата и всяка година тя се комплектова с нужния дефицит. Така че той може би е полезен”, разяснява Такева.

„ С нарастването на заплатите от 1 януари 2021 година междинната заплата на педагогическия личен състав е 1774 лева, а на непедагогическия - 943 лева В изискванията на пандемията не оставихме нито един човек на борсата ", уточни тя.

Относно това за какво някои учителите не желаят да се имунизират на този стадий, Такева разяснява, че от една страна, част от тях са по-педантични, а от друга - осведомителната акция по отношение на имунизацията е закъсняла.

„ Аз ще се ваксинирам”, безапелационна бе Такева.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР