Обсъжда се потребителската такса за посещението при личните лекари да

...
Обсъжда се потребителската такса за посещението при личните лекари да
Коментари Харесай

При джипитата: Обсъждат потребителска такса между 5 и 8 лв.

Обсъжда се потребителската такса за визитата при персоналните лекари да е сред 5 и 8 лв., съобщи общопрактикуващият доктор доктор Гергана Николова.

" Искаме или твърда цена, или връщането на 1% от минималната работна заплата. Което е към 8 лв. ”, изясни тя пред Нова тв.

Общопрактикуващият доктор стимулира настояването за по-високата такса: " Децата д 18 години, студентите, хората с хронични болести, които имат ТЕЛК – са освободени от такса. А това не е по никакъв начин дребна група. Сега кабинетите са цялостни с деца. Държавата, която е обществената страна, на която всички плащаме налози, когато прави обществени функционалности, би трябвало да ги прави за своя сметка, а не за сметка на лекарите в България ”.

По отношение на грипната конюнктура в страната тя изрази отвращение от обстоятелството, че всяка година в есенно-зимния сезон се приказва за това, че грипът идва, само че в никакъв случай не сме готови.

„ В момента има смисъл да се сложи антигрипна ваксина, само че няма налични дози. За хората, които се опасяват от убождане и игли – има назална ваксина против грип. Тя е подобаваща и за деца, и за възрастни, и има огромна успеваемост ”, акцентира тя.

По думите на лекар Николова имунизационната стратегия против грип би трябвало да се разшири. „ Тя би трябвало да обхване наложително децата. Защото страната е тази, която би трябвало да се замисли, че е доста по-добре да профилактира, а не да лекува. Защото при всички случаи на страната ще ѝ излезе доста по-евтино. Ще се спести и болката, страданието, затрудненията и заболяването ”, добави тя./dnes.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР