Обсъжда се откриването на нов железопътен граничен пункт между България

...
Обсъжда се откриването на нов железопътен граничен пункт между България
Коментари Харесай

Нов жп граничен пункт обсъждат България и Турция

Обсъжда се откриването на нов железопътен граничен пункт сред България и Турция по линията Ямбол - Лесово - турска граница.

Това стана ясно на среща сред вицепремиерът по икономическите политики и министър на превоза и известията Христо Алексиев и министъра на превоза и инфраструктурата на Турция Адил Караисмаилоглу.

Целта на работната среща е да се намерят решения за облекчение на тежкотоварния трафик през граничните пунктове. Алтернативи за това се търсят и в железопътния и водния превоз на артикули и товари.

Вицепремиерът след срещата съобщи, че до 2-3 месеца следва да се изградят две нови ленти за хладилни камиони при Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ".

От началото на годината в митниците на " Капитан Андреево " и " Лесово " са обработени с 100 000 товарни автомобила повече по отношение на първите 10 месеца на 2021 година, уточни Алексиев. Той посочи, че една от аргументите за това е войната в Украйна, заради която всички товарни и логистични потоци са се насочили към нашия регион.

Двамата министри разискаха опцията опериращите интермодални влака да се усилят от 7 до 22 броя. " В региона на интермодалните транспорти към този момент имаме огромен прогрес - към 60-70 000 камиона от терминала в Пловдив са минали към Турция от началото на годината ", уточни Христо Алексиев.
 Искаме с евросредства да изградим трети мост на Дунав
Искаме с евросредства да изградим трети мост на Дунав

България би трябвало да побърза с подготовката на проекта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР