Обсъжда се максималният осигурителен доход да се определя по формула,

...
Обсъжда се максималният осигурителен доход да се определя по формула,
Коментари Харесай

Обсъжда се максималният осигурителен доход да се определя по формула, а не административно със Закона за бюджета

Обсъжда се оптималният застрахователен приход да се дефинира по формула, а не административно със Закона за бюджета. Тя ще почива на справедливи критерии, избрани от страната и всички заинтригувани страни, оповестиха от пресслужбата на Министерски съвет. 

Работна група с присъединяване на техни представители ще събира  конкретни оферти за такива критерии. Предложенията ще бъдат импортирани за разискване в Националния съвет за тристранно съдействие.

Идеята е през идващите години оптималният застрахователен приход да се дефинира по явен метод, който да подсигурява предвидимост. 

Това беше тематика на неофициална полемика в Министерския съвет, в която се включиха министър председателят акад. Николай Денков, министърът на финансите Асен Василев, неговият заместител Георги Клисурски, заместник-министърът на труда и обществената политика Гинка Машова, националнопредставителните работодателски организации, сдружения от ИТ бранша и двата огромни синдиката.

При гласуването на Бюджета на Държавното публично обезпечаване за тази година депутатите одобриха, че оптималният месечен размер на осигурителния приход остава 3400 лв..
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР