Обсъжда се да има обмен на данни между данъчните администрации

...
Обсъжда се да има обмен на данни между данъчните администрации
Коментари Харесай

Обсъждат да има обмен на данни между данъчните администрации на България и Турция на ниво фактура

Обсъжда се да има продан на данни сред данъчните администрации на България и Турция на равнище фактура, с цел да се види каква е действителната търговия, и дали не се заобикалят глобите към Русия. Същото ще се направи и с Румъния, и Сърбия, за увеличение на данъчните доходи на всички тези страни. Това съобщи по време на парламентарния надзор министърът на финансите Асен Василев.

" От началото на годината до 21 август стокообменът на България с Армения е бил 97,7 млн. лв. и на годишна база за интервала се покачва с близо 35 млн. лв. (от 62,8 млн. лева). За същия интервал стокообменът на България с Грузия е бил 262 млн. лв. и понижава на годишна база с 18 %. За Грузия най-много се изнасят горива. Информацията за търговията с тези страни се обменя с Европейски Съюз и за момента няма открити случаи за отбягване на наказания към Русия ", сподели Асен Василев в отговор на въпрос на Румен Христов по отношение на износа на артикули за Армения и Грузия.

По-добре е Дирекция " Съдебна отбрана ", която е в Министерството на финансите, да е към Министерството на правораздаването, тъй като тя се занимава най-много с процесуално посланичество. Това би трябвало да се прави от способени адвокати, каквито има в Министерството на правораздаването, а не от финансовия министър, сподели още Асен Василев в отговор на въпрос на народния представител Златан Златанов по отношение на правосъдната отбрана на България по интернационалните арбитражни каузи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР