„Обсъдихме с Байдън много важна тема – как корупцията може

...
„Обсъдихме с Байдън много важна тема – как корупцията може
Коментари Харесай

Кирил Петков: Обсъдих с Байдън как корупцията може да бъде инструмент за Путин на Балканите


„ Обсъдихме с Байдън доста значима тематика – по какъв начин корупцията може да бъде инструмент за Путин в страните на Балканите”. Това съобщи министър председателят Кирил Петков пред публицисти в Брюксел, осведоми Нова тв.

„ Дадох образеца с „ Турски поток”, където бяха дадени 3 милиарда за тръба, която не можем да използваме и очевидно джиповете на „ Аркад”, се откриха в къщи като на госпожа Арнаудова”, сподели министър председателят.

Според Петков това не е единствено в България. „ Това е инструмент, който Путин употребява на задачите Балкани”, сподели Петков. „ Много е значимо да има непоклатимост на Западните Балкани”

По думите му, акцент на водачите в Брюксел ще бъде справяне с високите цени на електрическата енергия и елиминирането на съветската газова взаимозависимост.

Огромната ни цел е да се фокусираме върху цените на газа и горивата. Те непосредствено въздействат върху цените на тока, а от там до цената на хляба, олиото – всичко, съобщи Кирил Петков.

Запитан за опциите за полутечен газ, Петков сподели, че точно гръцката връзка ще бъде обвързвана с Александруполис, откъдето ще може да купуваме и полутечен газ. Кирякос Мицотакис също се е заел, че това е главен план, може би най-основният, сред България и Гърция, сподели Петков.

За огромното шествие в София в четвъртък вечер в поддръжка на Украйна и украинския народ, министър председателят съобщи:

" Имаме големи подозрения във връзка с основния прокурор, тъй като му не вярвам. Престъпленията са толкоз обилни, че Европейската прокуратура към този момент ги проверява старателно. Рано или късно истината ще излезе нескрито. Рано или късно ще има отмъщение за действията на Борисов и някои от неговите министри, за които чухме през последните няколко дни. Толкова огромна корупция, обвързвана с тези хора не може да остане скрита за дълго ", съобщи Петков.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР